Μια από τις επιλογές, που έχουμε εμείς οι γυναίκες είναι, να βάψουμε τα μαλλιά στο σπίτι μας με τις βαφές από κάποιο beauty shop, χωρίς να μπούμε στη διαδικασία να χάσουμε χρόνο στο κομμωτήριο.

Μπορούμε όμως να έχουμε το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα, όπως όταν γίνεται από έναν επαγγελματία;

Δεν είναι και η ωραιότερη κατάσταση να έχουμε βάψει τα μαλλιά μας και ξαφνικά την επόμενη μέρα να δούμε ότι έχουμε αποτύχει.

Πρέπει να σας δώσω κάποιες συμβουλές για το πώς θα έχετε το καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα και πως θα το προφυλλάξετε τη βαφή για αρκετό καιρό.

Πρώτα από όλα όταν θα ετοιμάσετε τα υλικά για τη βαφή, θα πρέπει να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με καθαρό εμφιαλωμένο νερό για να μην σας πω οτι πρέπει να είναι και μεταλλικό. Αυτό θα απομακρύνει οποιοδήποτε στοιχείο χλωρίου και έτσι δεν θα κάνει κάποια περίεργη αντίδραση με το χρώμα και να το καταστρέψει.

Τώρα, που ο ήλιος αρχίζει να παίρνει τα πάνω του χρειάζεται συνεχή προστασία με ειδικά αντιηλιακά προϊόντα για τα μαλλιά. Είναι ένα πολύ καλό μέτρο προφύλλαξης από τις αρνητικές επιρροές του ήλιου.

Όταν θα κάνετε μπάνιο να χρησιμοποιείτε τα ειδικά σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά και να τα απλώνετε με μαλακές κινήσεις. Οι άσκοπες, βιαστικές και σκληρές κινήσεις ξεθωριάζουν το χρώμα.

Προσοχή στο στέγνωμα. Ο θερμός αέρας να είναι τέτοιος έτσι ώστε στο τέλος να αφήσετε και λίγο την υγρασία στα μαλλιά σας για να αποφύγετε να πετάνε οι τρίχες από το στατικό ηλεκτρισμό.

Βγήκατε από το μπάνιο; Προσοχή. Στεγνώστε με όμορφο και απαλό τρόπο τα μαλλιά σας και προσοχή στις κινήσεις, που θα κάνετε με την πετσέτα. Η τριβή είναι αυτή, που καταστρέφει.

Είναι πολύ απλά βήματα, και χρειάζεται να τα κάνετε κάθε φορά για να μπορείτε να έχετε ένα αισθητικό αποτέλεσμα το οποίο να διαρκέσει και εσείς να νιώθετε όμορφα και να έχετε θετικά σχόλια.