Έχουμε μπει, πολλές φορές στη διαδιακασία να ρίξουμε μερικά κιλά και να φτιάξουμε τη σιλουέτα μας αλλά τις περισσότερες μάλλον δεν πετυχαίνουμε και τα αποτελέσματα, που ακριβως θέλουμε.

 

Μερικές φορές μας λείπει το κίνητρο. Εκείνο το ”κουμπάκι”, που θα μας κάνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να την τελειώσουμε για να χαρούμε με την προσπάθεια αλλά και με τα αποτελέσματα.

Το πως το γνωρίζουμε όλες, αυτό που μας λείπει είναι ”ένα μικρό σπρώξιμο” για να φτάσουμε εκεί, που πραγματικά μας αξίζει.

Όταν ξεκινήσετε κάποια μορφή διατροφής ή δίαιτας δεν νομίζετε ότι χρειάζεστε και κάποια συμπαράσταση από κάποια φίλη σας ή τον σύντροφο σας;

Γίνεται πολύ εύκολα η προσπάθεια, όταν υπάρχει και κάποιος άλλος μαζί σας ή απλά είναι εκεί να σας ελέγχει για τις κινήσεις σας. Σας δίνει τη δύναμη να συνεχίσετε με σιγουριά και θα φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να το καταλάβετε.

Έχουμε γράψει κατά καιρούς ότι η εικόνα, που δημιουργείτε στο μυαλό σας για αυτό, που θέλετε να πετύχετε είναι πολύ σημαντικό να την επενδύσετε με πολύ θετικά συναισθήματα. Το ίδιο συμβαίνει και σε αυτό το τομέα. Όταν θα είστε ήρεμη και κάπου ήσυχα, δείτε τον εαυτό σας πως θα είναι στο τέλος του προγράμματος δίαιτας και χαρείται με αυτή την εικόνα. Αν θέλετε βοήθεια, βρείτε εικόνες, από το σωματότυπο, που επιθυμείτε για να το βλέπετε καθημερινά και να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας, αυτό που θέλετε να γίνετε.

Το σχέδιο σας μπορείτε να το κόψετε σε μικρότερα βήματα και να επιβραβεύετε τον εαυτό σας κάθε φορά, που πετυχαίνετε, μικρούς στόχους. Εννοείτε ότι είναι σημαντικό να ζυγίζεστε κάθε εβδομάδα, και μόνο μια φορά. Εφόσον έχετε κατέβει το επιθυμητό βάρος, τότε να ανταμείψτε τον εαυτό σας.

Όταν αγοράζετε νέα ρούχα, φροντίστε να παίρνετε μέγεθος μικρότερο από αυτό, που σας ταιριάζει για να έχετε ένα επιπλεόν κίνητρο για το ρίξιμο κιλών. Ναι καλά διαβάσατε. Μπορεί να σας φαίνεται ακραίο αλλά λειτουργεί άψογα αυτή η διαδικασία. Η συμβουλή είναι, το ρούχο να είναι μέσα στη μόδα και να σας αρέσει τόσο, που πραγματικά να σας κινητοποιεί για να το πετύχετε.

Τέλος, κρατήστε ενημερώσεις σε ένα μικρό τετράδιο για τα συναισθήματα σας σε καθημερινή βάση, αλλά και όλες τι κινήσεις, που κάνετε για να πετύχετε όλα αυτά, που θέλετε. Είναι πολύ όμορφο κάποια στιγμή να δείτε τις αλλαγές, που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα και να δείτε την αυτοπεποίθηση σας να εκτοξεύετε.