Το concealer, είναι ένα εργαλείο του make-up το οποίο, χρησιμοποιείται για να καλύψει οποιαδήποτε ατέλεια του προσώπου και οποιοδήποτε εμφανές σημάδι.

Επιλέξτε ένα concealer το οποίο να είναι πιο ανοιχτό από τον τόνο του δέρματος και σε συνδυασμό με μια καλή βάση για μακιγιάζ πραγματικά θα κάνει θαύματα. Θα δείτε το πρόσωπο σας να λάμπει και να είναι ξεχωριστό.

H εφαρμογή του  concealer δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση γιατί μπορεί να υπερβάλλετε κάπου και ξαφνικά να δείτε πιο έντονα τα σημάδια του προσώπου σας. Η Βeauty Editor του ΒeU σας συμβουλεύει λοιπόν.

♥ Με την άκρη του δαχτύλου σας, πάρτε μια μικρή ποσότητα concealer  και απλώστε κάτω από τα μάτια σας. Μια χρήσιμη συμβουλή είναι να το κάνετε από εξωτερική γωνία του ματιού προς την εσωτερική. Το ζητούμενο είναι να καλυφθούν οι μαύροι κύκλοι και οποιοδήποτε σημάδι είναι έντονο.

♥ Για την εφαρμογή του concealer μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό σφουγγαράκι ή να κάνετε την εφαρμογή του με το δάχτυλα, όπως αναφέραμε αλλά  κυριώς με το 4ο δάχτυλο (παράμεσο). Ο λόγος είναι οτι το συγκεκριμένο δάχτυλο ασκεί την μικρότερη πίεση.

♥ Με τα δάχτυλα σας μπορείτε πρίν το εφαρμόσετε να το ανακατέψετε ώστε να μην δημιουργηθούν κόμποι στο μείγμα και όταν εφαρμόζετε αποφύγετε την πίεση στο δέρμα κάτω από τα μάτια σας.

♥ Επίσης αν χρησιμοποιείται υγρή βάση για το μακιγιάζ, τότε πρέπει να την εφαρμόσετε πριν το concealer. Αν είναι σε μορφή πούδρας η βάση του μακιγιάζ τότε εφαρμόζουμε μετά το concealer.

Σε επόμενο άρθρο θα σας εξηγήσω πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τις σκιές μας σε μίξη με το concealer για να έχουμε ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.