Γρήγορος Καθαρισμός Χαλιού στο Σπίτι Σου με απλές συνταγές με υλικά που έχεις μέσα στο σπίτι σου

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και δεν νοείτε σπίτι χωρίς χαλί. Εκτός από μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερη διακόσμηση, ο βασικός σκοπός του είναι η ζέστη που δίνει στο χώρο, που έχει επενδυθεί.

Το χαλί όμως πατιέται, συνεπώς λερώνεται και εύκολα. Καλούμαστε λοιπόν να το καθαρίσουμε γρήγορα για να αποφύγουμε μόνιμους λεκέδες.

Δεν ξεχνάμε οτι υπάρχει η μέθοδος για το στεγνό καθάρισμα χαλιών στο σπίτι, όπως και προέχει και είναι σημαντικός και ο καθαρισμός των χειροποιητών χαλιών στο σπίτι.

Για περισσότερη εξοικονόμηση χρημάτων ή για χαλιά με τοπικούς λεκέδες, αφού καθαρίσετε το χαλί με την ηλεκτρική σκούπα ή μηχανήματα καθαρισμού με ατμό, σας δίνουμε πιο κάτω κάποιες συμβουλές, με τη δική σας ενέργεια θα αποφεύγετε μεγαλύτερη και πολυδάπανη ζημιά.

Λεκές από λάδι:
Απορροφήστε τον λεκέ με χαρτί κουζίνας. Απλώστε λίγο υγρό πιάτων στο σημείο του λεκέ και αφαιρέστε με υγρό πανί. Για ακόμα πιο δύσκολο λεκέ, απορροφήστε τον με ένα πανί, τρίψτε τον έπειτα με καλαμποκάλευρο και έπειτα συνεχίστε με απορρυπαντικό.

Λεκές από κόκκινο κρασί ή καφέ ή σοκολάτα:
Χρησιμοποιήστε μια κουταλιά της σούπας αμμωνία ή οξυζενε διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό και στη συνέχει εφαρμόστε πάνω στο λεκέ. Προσοχή: Μην το χρησιμοποιήσετε για χαλί που είναι μάλλινο ή περιέχει ποσοστό μάλλινου. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό μαζί με νερό.

clean carpet supportΣόδα
Η σόδα καθαρίζει και απολυμαίνει τα χαλιά. Ρίξτε ένα ελαφρύ στρώμα μαγειρικής σόδα πάνω στο χαλί, αφήστε την επί μισή ώρα και μετά τραβήξτε την με την ηλεκτρική σκούπα.

Πως να καθαρίσω το χαλί με ξύδι
Ο καθαρισμός με λευκό ξύδι και νερό (ένα μέρος ξύδι προς τρία μέρη νερό) είναι ιδανικός για την συντήρηση του χαλιού, την αντιμετώπιση τοπικών λεκέδων, ενώ προσφέρει γυαλάδα στα χρώματα.

Λεκές από τσίχλα:
Χρησιμοποιήστε μερικά παγάκια πάνω στην τσίχλα για να παγώσει. Έπειτα με ένα κουτάλι προσπαθήστε να αφαιρέσετε την τσίχλα. Αν έχουν μείνει υπολείμματα τρίψτε τα με ένα καθαρό πανάκι ποτισμένο με διαλυτικό για χρώματα.

Λεκές από κερί:
Βάλτε πάνω στο κερί μερικές στρώσεις χαρτιού κουζίνας. Με ζεστό αλλά όχι καυτό σίδερο σιδερώματος πιέστε πάνω από το χαρτί. Το κερί θα λιώσει και θα απορροφηθεί από το χαρτί. Το χαλί σας θα είναι σαν καινούριο. Προσοχή: μην έρθει το σίδερο σε επαφή απευθείας με το χαλί.