* ΚΡΕΠΑ ΒΡΩΜΗΣ-Για όλες τις φάσεις

Υλικά:

  • 1 αυγό ή 2 ασπράδια αυγών
  • 2 κουταλιές πίτουρο βρώμης
  • 2 κουταλιές κρέμα τυριού χαμηλών λιπαρών
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάτε το αυγό με το αλάτι, το γάλα, την κρέμα τυριού, το πίτουρο βρώμης μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Αν το μείγμα είναι πολύ σκληρό προσθέστε 2 κουταλιές γάλα χαμηλών λιπαρών.
  2. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε μια κουταλιά απο το μείγμα και την απλώνετε στο τηγάνι μέχρι να ψηθεί καλά και απο τις δυο μεριές. Οι κρέπες τρώγονται σκέτες, αλμυρές ή γλυκές.
  3. Για αλμυρές κρέπες προσθέστε στο μείγμα ό,τι μπαχαρικό και φρέσκο μυρωδικό θέλετε. Για γλυκές κρέπες στο μείγμα μπορείτε να προσθέστε λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας και μετά στο ψήσιμο ζαχαρίνη.