Η δίαιτα προέρχεται από το βιβλίο The 8-Hour Diet: Watch the Pounds Disappear Without Watching What You Eat! των David Zinczenko και Peter Moore, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι χάνεις κιλά τρώγοντας μέσα σε διάστημα οκτώ ωρών για τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Οι δύο άνδρες υποστηρίζουν πως τα ξενύχτια και το γεμάτο 24ωρο ευθύνεται τόσο για τα περιττά κιλά όσο και για την αύξηση του διαβήτη στις μέρες μας.

Η δίαιτα των 8 ωρών…Υπόσχεται γρήγορη και εύκολη απώλεια βάρους. Εφαρμόζοντάς την θα χάσετε 10 κιλά σε έξι περίπου εβδομάδες!

Σύμφωνα λοιπόν με τη δίαιτα των 8 ωρών, ο οργανισμός μας δεν μπορεί να επεξεργαστεί τα τρόφιμα που καταναλώνουμε μετά από κάποιες ώρες και έτσι γίνονται λίπος κυρίως στα σημεία της κοιλιάς και τους γλουτούς.

beu-8-hour-dietΤα βασικά στοιχεία της δίαιτας:

– Να τρώτε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα ή από τις 11 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα.

– Να κοιμάστε καλά και όσο πιο νωρίς γίνεται.

– Να καταναλώνετε καφέ ή τσάι νωρίς το πρωί, μετά να κάνετε γυμναστική για 8 λεπτά και έπειτα, να καταναλώνετε ένα πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία.

– Για σνακ προτιμήστε σαλάτα ή 2 κομμάτια πίτσα ή μια σούπα.

– Για βραδινό, το οποίο πρέπει να καταναλώνετε νωρίς το απόγευμα, μπορείτε να καταναλώσετε ένα φιλέτο συνοδεία λαχανικών.

– Μετά το τελευταίο γεύμα, μπορείτε να απολαύσετε ένα γλυκάκι ή ένα πιείτε ένα ποτήρι κρασί, μιας και το σώμα σας έχει αρκετό χρόνο από τις 6 -7 το απόγευμα για να το επεξεργαστεί σωστά.

“Για χρόνια, μας έλεγαν πως είμαστε ό,τι τρώμε. Πλέον ξέρουμε πως είμαστε ό,τι τρώμε και όποτε το τρώμε” καταλήγει το βιβλίο!

* Μην εφαρμόσετε κάποια δίαιτα προτού συμβουλευτείτε το γιατρό ή το διατροφολόγο σας.

BeU.com.cy