Οι Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Τάσεις από 16/4 έως 22/4 και οι προβλέψεις για την εβδομάδα που ξεκινάει.

Αυτή την εβδομάδα ότι και να κάνουμε δεν μπορούμε να γλιτώσουμε από τα γεγονότα. Το σημαντικό είναι πρέπει να ακολουθήσουμε το δύσκολο μονοπάτι των διαδικασιών και δεν υπάρχουν τρόποι για να «κλέψουμε» το πρωτόκολλο από το κάρμα.
Δυο πλανήτες μπαίνουν σε ανάδρομη πορεία μέσα στον Αιγόκερω και  είναι σημάδι ότι πρέπει να πάρουμε τον μακρύ και δύσκολο δρόμο της αρετής και της εγκαρτέρησης και να ξεχάσουμε τον δρόμο με τις συντομεύσεις.

Ο πρώτο πλανήτης που μπαίνει ανάδρομος είναι ο ο κυβερνήτης του Αιγόκερου, Κρόνος ο οποίος ξεκίνησες ήδη το τριετές του ταξίδι μέσα στο Αιγόκερω στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη. Αυτή είναι και η πρώτη ανάδρομη πορεία του μέσα στον Αιγόκερω ύστερα από πάρα πολύ καιρό. Νομίζω πρέπει να είναι κάπου το 1991, χωρίς να κοιτάξω τα γραπτά μου. Η ανάδρομη πορεία θα φτάσει μέχρι και τις αρχές Σεπτέμβρη.

Συμβουλή: προσοχή γιατί με αυτή την οπτική δεν υπάρχει περίπτωση να βγει κάτι θετικό αν υπάρχει βιασύνη. Επανεξετάσετε  όλα τα δεδομένα και στηρίξετε όλες τις προσπάθειες σε νέες γερές και ουσιώδεις βάσεις.

Σε συνδυασμό έρχεται και η ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα μέσα στον Αιγόκερω και έρχεται να μας υπενθυμίζει συνέχεια ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε οποιοδήποτε βήμα κάνουμε και ότι σχεδιάζουμε οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Με τον Αιγόκερω ως κυβερνήτη των τραπεζών, των κυβερνήσεων και των θρησκευτικών ηγετών, μπορεί να υπάρξουν κάποιες διορθώσεις κατά τους επόμενους πέντε μήνες αλλά δεν ξέρουμε τον τρόπο που θα γίνουν. Πιθανά κάποια μυστικά να εκφραστούν τους επόμενους μήνες και κάποια σκάνδαλα να εμφανιστούν μπροστά μας τα οποία δεν τα περιμέναμε.

Επιπλέον, ο Χείρωνας, ένας αστεροειδής γνωστός ως “πληγωμένος θεραπευτής”, κινείται από ένα ονειρικό, πνευματικό Ιχθύ σε έναν προοδευτικό Κριό. Το σύμβολο του Χείρωνα είναι ένα κλειδί και μεταδίδει την ιδέα ότι μπορούμε να ξεκλειδώσουμε την αληθινή δύναμη μας, θεραπεύοντας  τον πόνο τον παρελθόντος. Οι καταστροφικές, επιθετικές τάσεις που μπορούν να συσχετιστούν με τον Κριό εκδηλώνονται για κάποια σοβαρή μεταρρύθμιση κατά τη διάρκεια αυτού του οκταετούς κύκλου – και έτσι θα είναι και άνθρωποι που οδηγούν με δύναμη, κυριαρχία και εκφοβισμό. Φυσικά, ο Χείρων ακολουθεί την  ιδέα ότι “όπως μέσα, έτσι και έξω.” Να είστε η αλλαγή που θέλετε να δείτε στον κόσμο! Μπορούμε όλοι να παίξουμε το ρόλο του θύτη ή του θύματος, ανάλογα με τις περιστάσεις. Από πού θα μπορούσατε να οδηγήσετε με μια ευγενέστερη, ενέργεια και διάθεση. Αυτή είναι η κληρονομιά που ο Χείρωνας αφήνει πίσω στους Ιχθείς.

Επίσης την Τρίτη, η Αφροδίτη – ο πλανήτης της ειρήνης, της αγάπης και της αρμονίας – παίρνει θέση και ξεκινάει ένα γαιτανάκι με τον Δία και τον Πλούτωνα. Στον Ταύρο από όπου και βρίσκεται θα καθίσει απέναντι από τον Δία στον Σκορπιό. Αυτή η διέλευση μπορεί να μας πλημμυρίσει με ζεστασιά και γενναιοδωρία. για να μην αναφέρουμε τις σέξι ενέργειες που θα εκλειθούν. Αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει πολύ άσχημα συναισθήματα και να προκαλέσει σύγχυση. Έτσι θα πρέπει να διατηρήσουμε ισορροπία πνεύματος. Ευτυχώς, την ίδια μέρα, θα δώσει τα φώτα του ο Πλούτωνας, ο οποίος τονίζει την Αφροδίτη από τον Αιγόκερο. Η σοφία της καρδιάς μας μπορεί να συνδυαστεί όμορφα με τα γενναιόδωρα πνεύματά μας και τη διαίσθησή μας. Μπορεί να εμφανιστούν ψυχολόγοι και ψυχολόγοι – και με τη μυστικιστική ενέργεια του Σκορπιού και του Πλούτωνα στο μίγμα να δούμε και κάποιες ιδιαίτερες συγκινήσεις που να καταλήξουν και σε κρίσεις μέσα στις σχέσεις.

Ο Ήλιος μπαίνει στο Ταύρo απο την Πέμπτη, καθώς ο ήλιος κυριαρχεί στο ζευγάρι του ζωδιακού κύκλου μέχρι τις 20 Μαΐου. Για τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, ο Κριός υποσκάπτει τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία μας. Δεδομένου ότι ο Ταύρος είναι τόσο λογικός όσο και ευαίσθητος, οι επόμενες τέσσερις εβδομάδες είναι τόσο για την τελετουργία μιας όμορφης διαδικασίας όσο για την απόδοση αποτελεσμάτων. Εξετάστε προσεκτικά κάθε λεπτομέρεια ενός σχεδίου για να εξασφαλίσετε ένα υψηλής ποιότητας και κομψό αποτέλεσμα. Απλοποιήστε οτιδήποτε είναι πολύ περίπλοκο – αλλά όχι εις βάρος της πολυτέλειας.

Κριός

Νέα εβδομάδα μπαίνει, νέα σχέδια κάνεις, Κριαράκι μου. Τα βάζεις κάτω κι αρχίζεις να μετράς τα κουκιά σου για να δεις αν σου βγαίνουν -γιατί καλά τα όνειρα κι οι φιλοδοξίες, αλλά αν δε σε θέλει η θεά Τύχη, όσο και να προσπαθείς, πάλι στο μηδέν βρίσκεσαι. Το καλό με σένα είναι ότι το πείσμα σου θα σου βγει σε καλό γιατί δεν τα παρατάς. Εκμεταλλεύσου κάθε παραθυράκι που μπορείς να βρεις ανοιχτό και μπούκαρε μέσα. Όλο και κάτι θα καταφέρεις, φτάνει να προσπαθήσεις και μην περιμένεις το μάννα εξ ουρανού. Α, και κάτι άλλο. Πλέον μπορείς να επικοινωνείς με τον κόσμο. Ξέχνα τις κραυγές που έβγαζες πριν καιρό κι άρχισε να χρησιμοποιείς την ελληνική γλώσσα.

Ταύρος

Το «Ταύρος εν υαλοπωλείο» μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά για σένα ήταν ένας πόνος στον σβέρκο, Ταυράκι μου, μιας και τον τελευταίο καιρό δεν μπορούσες να ηρεμήσεις τα νεύρα σου. Από τη μία κάτι να σιγοκαίει μέσα σου κι απ’ την άλλη η ήρεμη φύση σου να μη σε αφήνει να τα κάνεις όλα λίμπα. Εκείνη ακόμα δε σε αφήνει να επαναστατήσεις, αλλά το θετικό είναι ότι πλέον δε θες ούτε εσύ! Βρίσκεις τις ισορροπίες μέσα σου κι η ένταση που ένιωθες να σε παρακινεί προς την αναρχία υποχωρεί. Όλη αυτή η γλυκύτητα που εκπέμπεις σε κάνει πιο προσιτό στους οικείους σου, κάτι που είναι θετικό για σένα γιατί παίρνεις και τα δωράκια σου σε μορφή βοήθειας.

Δίδυμος

Δε θα μείνω στα αρνητικά αυτής της εβδομάδας, Διδυμάκι μου, γιατί λίγο-πολύ καταλαβαίνεις ποια είναι-έξυπνο παιδάκι είσαι. Ας πάμε στα καλά μπας και σε κάνω να χαμογελάσεις λίγο. Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Δύο είναι τα κλειδιά για να έχεις μία καρποφόρα εβδομάδα. Το ένα είναι να έχεις πάθος και το άλλο ειλικρίνεια. Ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό σου, αλλά και στους άλλους. Έχεις την τάση να χειραγωγείς τους γύρω σου κατά καιρούς και να έχεις τα αποτελέσματα που θες, αλλά αυτή την εβδομάδα χάρες γιοκ από τα άστρα. Έχεις τόση δύναμη και πάθος, θέληση κι ιδέες! Κέρδισε όσα θες με την αξία σου και την τόλμη σου. Μπορείς.

Καρκίνος

Νομίζω πως αν απλά σου έλεγα ότι βρίσκεις την αισιοδοξία σου αυτή την εβδομάδα, Καρκινάκι μου, δε θα σε ενδιέφερε να ακούσεις κάτι άλλο, αλλά εγώ θα σου τα πω έτσι κι αλλιώς, γιατί τα καλά νέα πρέπει να διαδίδονται. Η αλλαγή πάνω σου είναι τόσο εμφανής που σου φέρνει ένα δάκρυ χαράς στην άκρη του ματιού σου. Να σου πω ότι δε σε καταλαβαίνω, ψέματα θα πω. Στέλνεις στο καλό την υποτονικότητά σου, τα εμπόδια υποχωρούν και κάθε ίνα σου γεμίζει με αυτοπεποίθηση και δύναμη. Καταστάσεις που ήταν σαν τον κύβο του Ρούμπικ για σένα γίνονται παιχνιδάκι τώρα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχεις και τα τυχερά σου σε θέματα εργασίας. Χαμόγελο σκάσαμε ή ακόμα;

Λέων

Το θυμάσαι το τραγούδι που έλεγε «Πόσο τη βρίσκω μ’ αυτό το ρίσκο», Λιονταράκι μου; Αν όχι, ευκαιρία να κάνεις μια βουτιά στη δεκαετία του ‘80 και να το μάθεις -και με αφορμή αυτό το άσμα να πάρεις μαθήματα για το πώς να βάζεις στόχους, να κεντράρεις, να ρισκάρεις και να γεύεσαι τις επιτυχίες των προσπαθειών σου. Νιώθεις ότι δικαιούσαι πράγματα και γι’ αυτό τον λόγο μόνο αξίζει η κάθε έξτρα προσπάθεια που ζητάν οι καταστάσεις από σένα. Οι μέρες είναι θετικές, ευχάριστες κι εποικοδομητικές. Τουλάχιστον ξέρεις ότι τίποτα δεν πρόκειται να πάει χαμένο, οπότε όρμα με όλη σου τη δύναμη. Στην επόμενη γωνία σε περιμένουν εκπλήξεις και πολλά δωράκια.

Παρθένος

Δε σου υπόσχομαι ότι θα ζήσεις στιγμές ονειρεμένες την εβδομάδα που μας έρχεται, Παρθενάκι μου, αλλά σίγουρα τα πράγματα είναι καλύτερα απ’ ό,τι τον τελευταίο καιρό. Βρες όσο τσαμπουκά έχεις κρυμμένο μέσα σου και πήγαινε βουρ να προωθήσεις τα σχέδιά σου, τα όνειρά σου και καθετί που σε καίει. Το ατού σου είναι η λογική σου κι η ωριμότητα με την οποία βλέπεις τα πράγματα κι ενεργείς. Άσε τους άλλους να λένε ότι είσαι προβλέψιμος. Εσύ σοφός είσαι, παιδί μου και πρέπει να χαίρεσαι! Όταν εσύ θα έχεις τη μία επιτυχία μετά την άλλη στα επαγγελματικά –και μάλιστα λόγω του χαρακτήρα σου– να δω ποιος θα σε ζηλεύει και θα θέλει να σου μοιάσει. Εσύ χαλαρά!

Ζυγός

Έχεις ακόμα αποθέματα δυναμισμού, Ζυγάκι μου; Να η ευκαιρία σου να τα εκμεταλλευτείς και να τα βάλεις σε δράση και μάλιστα άμεσα. Μην αρχίσεις να είσαι ο εαυτός σου και να ψειρίζεις τις καταστάσεις, να το φέρνεις από ‘δω και να το πηγαίνεις από ‘κει, γιατί άσ’ το, πέταξε το πουλάκι. Αν το κάνεις τώρα, καλώς∙ διαφορετικά όσο καθυστερείς εσύ, άλλο τόσο καθυστερούν κι οι εξελίξεις. Όσον αφορά στις διαπροσωπικές σου σχέσεις θα σου πω ό,τι είπα και στον Παρθένο πιο πάνω. Έναν αχταρμά τα είχες κάνει κι εσύ και τώρα πρέπει να δουλέψεις διπλά για να μαντάρεις όποια σχέση σου είχε ψυχρανθεί τελευταία. Το ατού σου; Είσαι τσαχπίνης και θα τα καταφέρεις εύκολα.

Σκορπιός

Βγήκες απ’ το τούνελ της μίρλας, ή ακόμα, γλυκό μου Σκορπιδάκι; Όχι, από αυτές τις μέρες κι έπειτα δε σου δικαιολογώ καμία γκρίνια και κατσουφιά. Μη γίνεσαι Καρκίνος, δεν έχεις και λόγους, άλλωστε! Το κοφτερό μυαλό σου παίρνει τα πάνω του και μαζί του παίρνει τα πάνω της κι η αισιοδοξία σου. Τέτοιο γεγονός πρέπει να γιορταστεί, μη σου πω κιόλας. Επίσης να γιορτάσουμε το γεγονός ότι ο σκανταλιάρης Ερμής αποφάσισε να συμμορφωθεί κι εσύ μπορείς να αρχίσεις να τρέχεις να προλάβεις τις ευκαιρίες που έχασες. Οπότε βάλε τα αθλητικά σου, κάνε ένα γερό ζέσταμα κι άντε, παιδί μου, να εφαρμόσεις τις ιδέες σου και να εκπληρώσεις τα όνειρά σου.

Τοξότης

Η αλήθεια είναι πως ένας Τοξότης χωρίς καλή διάθεση είναι σαν ντοματοσαλάτα χωρίς ντομάτα. Ω, μη σε ενοχλεί ο παραλληλισμός μου με ντομάτα, Τοξοτάκι μου, τις λατρεύω όπως λατρεύω και το ότι είσαι ο ορισμός της χαράς και του κεφιού, αλλά η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό ήσουν αγνώριστος. Ώρα να γίνει ο παλιός καλός σου εαυτός. Αισιοδοξία, τσεκ. Κέφι, τσεκ. Καλή διάθεση, τσεκ. Έχεις όλο το πακέτο να αρχίσεις να πιστεύεις ξανά ότι όλα θα πάνε καλά, να βγεις απ’ το καβούκι σου και να τολμάς ανοίγματα στα επαγγελματικά σου. Ό,τι βήμα θες να κάνεις, κάνε το τώρα, γιατί τα αποτελέσματα αναμένονται να είναι εκπληκτικά και με μεγάλες ανταμοιβές.

Αιγόκερως

Παζλ για δυνατούς λύτες: πώς να καταφέρεις να βρεις δυναμικές λύσεις στα προβλήματά σου, μέσα σε συγκεκριμένα περιθώρια και παρ’ όλα αυτά να μην κάνεις τον κόσμο γύρω σου να σε μισήσει για το γεγονός ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τα νεύρα σου και την αγένειά σου. Αν, Αιγοκεράκι μου, το καταφέρεις αυτό, αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης και το λέω με κάθε ειλικρίνεια. Για όλα φταίει ο παρορμητισμός σου κι η ανάγκη σου να λύσεις τα προβλήματα που σε ταλαιπωρούν εδώ και καιρό. Μη χάνεις την ελπίδα σου, όμως. Με σύνεση και σοφία (κάτι που κατέχεις, άλλωστε) θα μπορέσεις να αντεπεξέλθεις και παράλληλα να μην αναγκάσεις κανέναν να σε στραγγαλίσει.

Υδροχόος

Ένας κακόκεφος και μες στα νεύρα Υδροχόος, είναι τόσο σπάνιο όσο τα ευρώ μες στο πορτοφόλι μας. Αλλά επειδή περίεργα πράγμα συμβαίνουν στον κόσμο, είσαι όντως κακόκεφος και μες στα νεύρα, Υδροχοάκι μου -σίγουρα όχι κάτι συνηθισμένος, πάντως. Θαύματα συμβαίνουν κι εντάξει, ευρώ μες στο πορτοφόλι μας δε θα δούμε, αλλά υπάρχουν όλες οι συνθήκες να σε δούμε να χαίρεσαι και να αισιοδοξείς αυτή την εβδομάδα. Ανοίγουν νέοι δρόμοι τους οποίους πρέπει να διαβείς για να αρχίσουν να κινούνται και τα σχέδιά σου. Εξόρκισε το κακό με ένα χαμόγελο και πίστεψε ότι το χρώμα μπορεί να επανέλθει στη ζωή σου μετά από τόσο γκρίζο που είχες αναγκαστεί να υπομείνεις τελευταία.

Ιχθύς

Για να κάνουμε και λίγο (κρύο) χιούμορ, πρέπει να είχες να αγοράσεις έναν μεγάλο καταψύκτη με τα τόσα σχέδιά σου κι όνειρά σου που είχες αναγκαστεί να βάλεις στον πάγο, Ψαράκι μου. Από αυτή την εβδομάδα κι έπειτα μπορείς σιγά-σιγά να ξεπαγώνεις κάποια από αυτά και να τα βάλεις σε λειτουργία. Άρχισε απ’ τα πιο αναγκαία και προχώρα σε αυτά που θεωρείς ότι μπορούν να περιμένουν λίγο. Σημαντικό είναι να ξαναβρείς την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να φτιάξεις τις σχέσεις σου με την τύχη. Μην την κατηγορείς για όλα, ο Ερμής φταίει, σου λέω! Κι επειδή πολλοί κύκλοι κλείνουν, πάρε διαβήτη κι άρχισε να ανοίγεις άλλους. Για να βλέπω χαμόγελα, λοιπόν!

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη

Οι Αστρολογικές προβλέψεις είναι απο το pillowfights.gr – Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 9/4 έως 15/4