Τις δυο προηγούμενες μέρες είπαμε να κάνουμε βόλτα και παρέα στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στη Πλάκα, στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας συναντήσαμε μια κυρία ή οποία με τη φωτογραφική μηχανή ανά χείρας τράβαγε συνέχεια από οποιαδήποτε γωνία μπορείτε να σκεφτείτε. Κάποιες φορές η περιέργεια μου είναι τόσο μεγάλη που έπρεπε να την πλησιάσω και να την γνωρίσω. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Μόλις συστηθήκαμε η προφορά της, ξενική (μάλλον από Πολωνία) όπως κατάλαβα εκ των υστέρων, ήταν η επιτομή της ευγένειας και της γαλήνιας συμπεριφοράς. Ήρεμη και τα μάτια της έλεγαν τα πάντα. Μόλις κατέβαζε τη μηχανή από τη λήψη μιας φωτογραφίας λες και είχες δει τον παράδεισο μέσα από το φακό της. Δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της και τον ενθουσιασμό της καθώς αιχμαλώτιζε με τη δύναμη της τεχνολογίας στιγμές της καθημερινότητας που μας είναι τόσο συνηθισμένες. Μάτια Φωτιά και το βλέμμα της έλεγε τα πάντα “έχω δει πράγματα που δεν πρόκειται να δεις”!

Το όνομα αυτής της κυρίας είναι  Dorota Szydlak-Pavlik και μας χάρισε μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξε στις περιοχές της Αθήνας.

Είμαστε τυχεροί που βρεθήκαμε εκεί γιατί κάναμε βόλτα στο Μοναστηράκι, χαζέψαμε τις μουσικές παραστάσεις του δρόμου με τα freestyle συγκροτήματα και παρέες που θα συναντήσεις στη πλατεία και βρεθήκαμε μαζί με ανθρώπους άλλων φυλών να κατευθυνόμαστε προς το Θησείο. Σαν μην παγκόσμια παρέλαση.

Δεν μπορείς να μην δεν περάσεις απο Αναφιώτικα και μην πεις μια καλησπέρα στους Αέρηδες, που στέκονται αγέρωχοι χρόνια και χρόνια.

Η μαγεία μιας περιοχής και Ο Παρθενώνας από εκεί ψηλά να σου δηλώνει πόσο τυχερός είσαι που ζεις σε αυτή τη γωνιά της Γης. Εκεί που δηλώνουν παρών άνθρωποι από όλο το κόσμο για να καμαρώσουν τους αρχαίους καλλιτέχνες!

Σε αυτό το περιβάλλον μπορείς να αντιληφθείς γιατί αναδύθηκε ο πολιτισμός και παγκόσμιου φήμης καλλιτέχνες; Η απάντηση είναι απλή λόγο

του Έρωτα και της Αγάπης για κάθε τι Όμορφο

Είμαστε ερωτευμένοι με την Αθήνα και με κάθε ευκαιρία βρισκόμαστε σε αυτές τις γειτονιές για να μην ξεχνάμε!

Ελπίζουμε να απολαύσετε τα έργα της κυρίας Dorota