Η Σύλληψη ωαρίου και η απαρχή της ζωής. Ποια ακριβώς είναι τα συμπτώματα;

Υπάρχουν πολλές γυναίκες, που αναρωτιούνται για το πότε πραγματοποιείται η σύλληψη και το τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα τους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής. 

Πρώτα από όλα, το σώμα σας αρχίζει να προετοιμάζεται για την ωορρηξία από την πρώτης μέρα του νέου κύκλου. Στην ωοθήκη, παίρνει 2 περίπου εβδομάδες, να ωριμάσει το νέο ωάριο.

Με την έξοδο του από την ωοθήκη το ωάριο πηγαίνει σε μια από τις δύο σάλπιγγες, οι οποίες, καταλήγουν στην μήτρα. Το χρονικό περιθώριο είναι 12 με

24 ώρες για να υπάρξει γονιμοποίηση.

Το σπέρμα είναι πολύ ανθεκτικό στις εκκρίσεις όξινων υγρών, που προέρχονται από την τράχηλο και μπορεί να ζήσει και να γονιμοποιηθεί ακόμα και 5 μέρες μετά την επαφή.

Έτσι μπορείτε να έχετε σεξουαλική επαφή τη Δευτέρα και ωορρηξία την Παρασκευή και πάλι να συλλάβετε.

Σε αυτή την περίπτωση το κορίτσι έχει μεγαλύτερες πιθανότητες, γιατί τα θηλυκά σπερματοζωάρια ζουν περισσότερο από τα αντίστοιχα αρσενικά.
Σε σπάνιες περιπτώσεις ένα δεύτερο ωάριο παράγεται 24 ώρες μετά το πρώτο.

 

Με όλα τα προηγούμενα, που ειπώθηκαν υπάρχει ένα χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας, στο οποίο μπορεί να ολοκληρωθεί η σύλληψη. Εννοείται ότι πρέπει να υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες για να μπορέσει το σπέρμα να επιβιώσει, δηλαδή η ποιότητα του κολπικού υγρού να είναι καλή και να μπορέσει να επιβιώσει.

Καταλαβαίνετε λοιπόν τη σημαντικότητα, που έχει η παρακολούθηση της ωορρηξίας.

Η σύλληψη γίνεται τη στιγμή που ωάριο και σπερματοζωάριο γίνονται ένα. Αυτό πραγματοποιείται 24 ώρες από την ωορρηξία. Το σώμα δεν μπορεί να το αντιληφθεί κάτι συγκεκριμένο, παρά μόνο όταν το γονιμοποιημένο ωάριο βρίσκεται στα τοιχώματα της μήτρας.

Το χρονικό διάστημα, που γίνεται αυτό είναι 5-12 μέρες μετά τη σύλληψη.

kokkinooario

 

Συνεχίζει  το σώμα να παράγει προγεστερόνη και ξεκινάει να παράγει χορειακή γοναδοτροπίνη (hCG), δηλαδή την ορμόνη της εγκυμοσύνης.

Η ορμόνη αυτή σε φυσιολογική εγκυμοσύνη διπλασιάζεται κάθε δεύτερη μέρα.

Για το λόγο αυτό ένα τεστ εγκυμοσύνης θα έχει θετική ένδειξη αφού περάσουν 7 μέρες από την ωορρηξία και πάλι πολύ σπάνιο, να συμβεί.

Ακόμη και στα πιο ευαίσθητα τέστ θα πρέπει να περιμένετε 10 μέρες για να δείτε θετικά αποτελέσματα.

Για το λόγο αυτό ένα τεστ εγκυμοσύνης για να έχει θετική ένδειξη θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 7 ημέρες από την ωορρηξία όμως και πάλι είναι πολύ σπάνιο να συμβεί. Ακόμη και με τα πιο ευαίσθητα τεστ εγκυμοσύνης θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 10 ημέρες για να δείτε θετικό αποτέλεσμα.