Τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα. Ωστόσο, ένα από τα πιο σημαντικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι μια καθυστέρηση ή απώλεια έμμηνου κύκλου.

Σε μερικές γυναίκες συμπτώματα παρουσιάζονται μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη. Για άλλες γυναίκες, τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης μπορεί να αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια μερικών εβδομάδων.

Παρακάτω είναι μια λίστα με μερικά από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Αν είστε σεξουαλικά ενεργή και παρουσιάζετε κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα, είναι σημαντικό να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης.

Αιμορραγία Εμφύτευσης

Η αιμορραγία μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα εγκυμοσύνης. Περίπου 6-12 ημέρες μετά τη σύλληψη το έμβρυο εμφυτεύεται στο τοίχωμα της μήτρας. Μερικές γυναίκες θα έχουν κηλίδες αίματος καθώς και κάποιες κοιλιακές κράμπες.

Άλλες Αιτίες:

Κανονική εμμηνόρροια, λοίμωξη, ή τριβή από την συνουσία κ.α

Καθυστέρηση περιόδου

Μια καθυστέρηση ή η απώλεια εμμήνου ρύσεως είναι το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα εγκυμοσύνης που οδηγεί μια γυναίκα σε τέστ για την εγκυμοσύνη. Εαν είστε έγκυος,η επόμενη περίοδος σας θα πρέπει να χαθεί. Πολλές γυναίκες μπορούν να αιμορραγούν ενώ είναι έγκυες, αλλά συνήθως η αιμορραγία θα είναι μικρότερη ή ελαφρύτερη από την κανονική περίοδο.

Άλλες εξηγήσεις: Η υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους / απώλεια, κόπωση, ορμονικά προβλήματα, ένταση, το στρες, παύση αντισυλληπτικού χαπιού, ή του θηλασμού.

Πρησμένο στήθος

Πρήξιμο στο στήθος είναι ένα σύμπτωμα εγκυμοσύνης που μπορεί να αρχίσει ήδη από 1-2 εβδομάδες μετά από τη σύλληψη.Μπορεί να παρατηρήσετε αλλαγές στο στήθος σας,πόνο,πρήξιμο η διαφορά στην αφή.

Άλλες Αιτίες: ορμονική ανισορροπία, αντισυλληπτικά χάπια, η επικείμενη έμμηνος ρύση μπορεί επίσης να προκαλέσει τέτοια συμπτώματα.

Κόπωση

Αίσθημα κούρασης είναι ένα σύμπτωμα εγκυμοσύνης που μπορεί επίσης να αρχίσει ήδη από την πρώτη εβδομάδα μετά τη σύλληψη.

Άλλες Αιτίες: άγχος, εξάντληση, κατάθλιψη, κοινό κρυολόγημα ή γρίππη, ή άλλες ασθένειες μπορούν να έχουν το ίδιο σύμπτωμα κόπωσης.

Ναυτία / πρωινή αδιαθεσία

Αυτό το γνωστό σύμπτωμα εγκυμοσύνης συχνά εμφανίζεται μεταξύ 2-8 εβδομάδων μετά τη σύλληψη.Μερικές γυναίκες έχουν την τύχη να μην το έχουν, ενώ άλλες θα νιώθουν ναυτία κατά το μεγαλύτερο μέρος της εγκυμοσύνης τους.

Άλλες Αιτίες: Τροφική δηλητηρίαση, άγχος, ή άλλες διαταραχές του στομάχου μπορεί επίσης να σας κάνουν να αισθάνεστε ναυτία.

Πόνοι στην πλάτη

Πόνοι χαμηλά στην πλάτη,οσφυαλγίες επίσης μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα που εμφανίζεται νωρίς στην εγκυμοσύνη

Άλλες εξηγήσεις:

Άγχος, άλλα προβλήματα, η σωματική ή πνευματική κούραση

Πονοκέφαλοι

Η απότομη αύξηση των ορμονών στο σώμα σας μπορεί να σας προκαλέσουν να έχετε πονοκεφάλους νωρίς στην εγκυμοσύνη.

Άλλες Αιτιες: Αφυδάτωση, καφεΐνη,επικείμενη εμμηνόρροια, ή άλλες ασθένειες μπορεί να είναι η πηγή της συχνής ή χρόνιας κεφαλαλγίας.

Συχνή ούρησις

Περίπου 6-8 εβδομάδες μετά από τη σύλληψη.

Άλλες Αιτίες: Ουρολοίμωξη, διαβήτης, λήψη πολλών υγρών, ή η υπερβολική λήψη διουρητικών.

Σκουρόχρωμη θηλαία άλως

Εάν είστε έγκυος, το δέρμα γύρω από τις θηλές σας μπορεί να πάρει πιο σκούρο τόνο.

Άλλες Αιτίες: διάφορες ορμονικές διαταραχές ή μπορεί να είναι ένα κατάλοιπο από μιά προηγούμενη εγκυμοσύνη.

Επιθυμία για συγκεκριμένες τροφές

Ισως εσείς να μην έχετε έντονη επιθυμία να φάτε τουρσιά η παγωτό,όμως πολλές γυναίκες επιθυμούν ορισμένες τροφές, όταν είναι έγκυες. Αυτό μπορεί να διαρκέσει καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πολύ καλές πηγές, για να ενημερωθείτε πάνω σε αυτό το θέμα είναι και τα παρακάτω έγκυρα άρθρα.

Συμπτώματα εγκυμοσύνης: Τα 20 πιο συνηθισμένα

Είμαι έγκυος; Τα συμπτώματα ΠΡΙΝ την καθυστέρηση περιόδου

Σίγουρα γνωρίζετε όλα τα πρώιμα σημάδια της εγκυμοσύνης;

Τα 6 πρώτα σημάδια και συμπτώματα της εγκυμοσύνης