Ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση χρειαζόμαστε μια έξτρα βοήθεια, για να ανέβουν τα ποσοστά γονιμότητας μας.

Υπάρχουν αρκετά βοηθήματα που δεν έχουν να κάνουν με φαρμακευτικές ουσίες και συνιστώνται ακόμα κι όταν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Επειδή όμως μιλάμε για διεγερτικές ουσίες, καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από την κατανάλωση τους.

Πιο συγκεκριμένα: 

Στους άντρες

Βοηθάει πολύ η βιταμίνη Ε, που θεωρείται και η βιταμίνη της αναπαραγωγής, καθώς και οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και Β6, τα μέταλλα ψευδάργυρος και σελήνιο και το συνένζυμο Q10.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ένα αμινοξύ, η L-karnitine, που ενισχύει την κινητικότητα του σπέρματος.
Τέλος είναι και το τζινσένγκ, η ρίζα της γονιμότητας, και ιδιαίτερα το κορεατικό και το σιβηρικό, που έχουν πιο διεγερτική δράση.

Στις γυναίκες

Εκτός απο τη βιταμίνη Ε και τη Β6, χρησιμοποιείται και η αγγελική, ένα βότανο που τονώνει το αναπαραγωγικό σύστημα, καθώς και το απόσταγμα του νυχτολούλουδου που λειτουργεί στον ορμονικό άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης-γεννητικών οργάνων. Και τα δυο μπορείτε να τα βρείτε σε μορφή χαπιού, συμβουλευτείτε όμως τον γιατρό σας πριν.
Τέλος αν υπάρχει πρόβλημα υπερβολικής παραγωγής οιστρογόνων βοηθάει πολύ ένα ακόμα αμινοξύ, η L-methionine.

Θέμα ημερών η …ωρών?

Εξαρτάται απο την περίπτωση. Οι γυναίκες λειτουργούμε στη βάση του κύκλου των 28 ημερών. Έχουμε μεγαλύτερη διάθεση λοιπόν να κάνουμε έρωτα κοντά στη φάση της ωορρηξίας, ανάμεσα στην 14η και 17η μέρα, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Αυτό βέβαια ισχύει για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει ο κύκλος των 28 ημερών, διαφορετικά μπορεί η ερωτική μας διάθεση να έχει σκαμπανεβάσματα.”

Έρευνες, μας έχουν δείξει οτι μια γυναίκα μπορεί να έχει τη μεγαλύτερη επιθυμία λίγες μέρες πριν απο την πέριοδο η λίγες μέρες μετά. Μια αμερικάνικη μελέτη μάλιστα αναφέρει οτι το 70% των γυναικών είναι γόνιμες πριν απο τη 10η μερα του κύκλου και μετά τη 17η,ακομα και σε κύκλους που μοιάζουν απόλυτα φυσιολογικοί.

Αυτό σημαίνει οτι χρειάζεται να έχετε κάνει μια προετοιμασια:να εχετε, δηλαδή, μελετήσει καλά τον εαυτό σας και να έχετε παρατηρήσει πότε αυξάνεται η ερωτική σας επιθυμία και αν αυτο συμπίπτει με τις γόνιμες μέρες σας. Οσο για τους άντρες, λειτουργούν σε 24ωρη βάση, πιο συγκεκριμένα ανα οκτάωρα, η τεστοστερονη τους φτάνει στο μάξιμουμ γύρω στα μεσάνυχτα, τις πρώτες πρωινές ώρες και το απογευματάκι.

Εχει παρατηρηθεί οτι οι πρωινές στύσεις είναι πολύ πιο συχνές και πιο έντονες. Άλλωστε όλες οι έρευνες δείχνουν οτι όσο πιο συχνά κάνουμε έρωτα ,μέσα στο μήνα κι όχι μέσα στην ημέρα, τόσο ενισχύουμε τα ποσοστά της γονιμότητας μας.

Αν πάτε Μάρτιο με Απρίλιο σ’ ένα μαιευτήριο θα πέσετε …σε συνωστισμό.

Προκεται για μια απο τις περιοδους του χρονου με τις περισσοτερες γεννησεις.Για καντε ενα μικρο υπολογισμο…Ναι τα πιο πολλα μωρα συλλαμβανονται το καλοκαίρι. Κι αυτό δεν ειναι καθόλου μα καθόλου τυχαίο. Είμαστε σε διακοπές μαζί με τον σύντροφο μας και κάνουμε έρωτα πολύ πιο εύκολα και πολυ πιο συχνά, προσπαθώντας πολλές φορές να καλύψουμε το χαμένο χρόνο. Βλεπετε ολη τη χρονια με το τρέξιμο και τις δουλειές είμαστε συγχρονισμένοι σε άλλο μήκος κύματος. Σ

τις διακοπές λοιπόν ξαναβρίσκουμε τους ρυθμούς μας και η ερωτική μας διάθεση χτυπάει κόκκινο. Διακοπες λοιπόν και μάλιστα όλες τις εποχές του χρόνου!
Ακόμα και στα ολογοήμερα ταξιδάκια γινόμαστε πιο χαλαροί και με αυξημένη ερωτική επιθυμία. Πολλά μάλιστα από τα προβλήματα όλης της χρονιάς βρίσκουν από μόνα τους τη λύση τους.

Έτσι αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες μιας εγκυμοσύνης.