Εκεί που το όνειρο κάθε γυναίκας να νιώσει τη χαρά της μητρότητας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, έρχεται η επιστήμη να βοηθήσει και να υλοποιήσει το επιθυμητό, το ονειρεμένο.
Συναντώντας τους υπεύθυνους του Κέντρου Γονιμότητας Ακεσώ, ενημερωθήκαμε σχετικά με το θέμα της υπογονιμότητας, δίνοντας λύσεις σε προβλήματα τεκνοποίησης. Στην Ελληνική μυθολογία η Ακεσώ αναφέρεται ως μια από τις κόρες του Θεού της Υγείας Ασκληπιού. Το όνομα της έχει τη ρίζα του στο αρχαίο ρήμα «ακαίομαι», που σημαίνει θεραπεύω.

Το Κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης ΑΚΕΣΩ έχει ιστορία στο πεδίο της ανθρώπινης υποβοηθούμενης αναπαραγωγής εδώ και περισσότερο από 25 χρόνια. Στελεχωμένο από έμπειρους γιατρούς, εμβρυολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό φιλοδοξεί να βοηθήσει κάθε υπογόνιμο ζευγάρι να πραγματοποιήσει το όνειρο του με την επίτευξη μιας υγιούς και βιώσιμης κύησης.

Η υπογονιμότητα ορίζετε ως η μη επίτευξη εγκυμοσύνης μετά από ένα χρόνο ανεπιτυχών φυσιολογικών προσπαθειών. Η αντίδραση του καθενός στην υπογονιμότητα είναι διαφορετική και εξαρτάται από την προσωπική κατάσταση και προσωπικότητα του καθενός. Είναι πιθανό να οφείλεται σε ανδρικό, γυναικείο, ψυχολογικό ή άλλο παράγοντα. Μέσα όμως από τη διαδικασία έρευνας και στήριξης τόσο ψυχολογικής όσο και σωματικής από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Γονιμότητας Ακεσώ, τα αποτελέσματα είναι θαυμαστά.

This slideshow requires JavaScript.

Επάγγελμα; Λειτούργημα; Όπως και να το αναφέρεις το σημαντικό είναι ότι φέρνει την ευτυχία στη ζωή ενός ζευγαριού.
Το Κέντρο Γονιμότητας ΑΚΕΣΩ αποτελείτε από δύο ξεχωριστές μονάδες, μία στη Λευκωσία και μία στη Λεμεσό. Κύριο μέλημα είναι να υπηρετούν τον τομέα της υπογονιμότητας, με γνώμονα πάντα την κατανόηση και το σεβασμό προς το ζευγάρι αλλά και τη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο κάθε ζευγάρι να νιώθει ασφάλεια, εμπιστοσύνη και αισιοδοξία για την έκβαση της θεραπείας του.

This slideshow requires JavaScript.

Το εργαστήριο – χειρουργείο:
Είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, που προσφέρει ιδανικές συνθήκες αποστείρωσης για τις καλύτερες προϋποθέσεις καλλιέργειας των εμβρύων καθώς και θεραπείας των γυναικών. Το ΚΓΑ είναι το μοναδικό εργαστήριο στην Κύπρο που εφαρμόζει όλα τα κριτήρια που απαιτούνται από τον Διεθνή Οργανισμό Διαπίστευση Ποιότητας, ISO 15189:2012. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι φέρουν όλες τις απαραίτητες άδειες που απαιτούνται από την Κυπριακή Δημοκρατία για την λειτουργία του Κέντρου.
Επιπλέον, το εργαστήριο διαθέτει σύστημα ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας σε ότι αφορά τη διαχείριση, επεξεργασία, διατήρηση, φύλαξη και προμήθεια των βιολογικών υλικών (γαμέτες, έμβρυα, αναπαραγωγικούς ιστούς).
Το ΚΓΑ προσφέρει διάφορες υπηρεσίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, συμπεριλαμβανομένου της κλασσικής γονιμοποίησης (IVF), μικρογονιμοποίησης (ICSI), Προεμφυτευτικής Γενετικής Διάγνωσης και Ελέγχου (PGD/PGS), Κρυοσυντήρησης ωαρίων, εμβρύων και σπέρματος, σπερμοδιάγραμμα, ενδομήτρια τοποθέτηση σπέρματος και πολλές άλλες υπηρεσίες.

Για πληροφορίες σχετικά με το κέντρο γονιμότητας Ακεσώ

web: www.cfc.com.cy