Μια εφαρμογή που μετρά αντίστροφα τα χρόνια και τις ημέρες που μια γυναίκα μπορεί να γίνει μητέρα δημιούργησε η κατασκευαστής Mira Kaddoura.

Όπως είπε η ίδια η εφαρμογή «The Wonder Clock» απευθύνεται σε γυναίκες που δε γνωρίζουν πότε θα σταματήσει να λειτουργεί το βιολογικό τους ρολόι.

Αρκεί η ημερομηνία γέννησης μιας γυναίκας για να δοθεί απάντηση στο ερώτημα: «Πόσο χρόνο έχω ακόμη μπροστά μου;».

Η εφαρμογή στη συνέχει υπολογίζει τα χρόνια, τους μήνες, τις ημέρες, τις ώρες, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα που μια γυναίκα μπορεί να κάνει παιδιά!

Beu-the-wonder-clock

Οι περισσότεροι γιατροί εκτιμούν ότι το βιολογικό ρολόι μιας γυναίκας σταματά να «χτυπά» περίπου στην ηλικία των 44. Η ιδέα για τη δημιουργία της εφαρμογής αυτής ήρθε μάλιστα στη Mira όταν ένας γιατρός… της το υπενθύμισε!

«Με ρώτησε αν σχεδίαζα να αποκτήσω ποτέ παιδιά και εγώ απάντησα πως ήλπιζα πως ναι. Τότε μου είπε ότι ίσως θα έπρεπε να αρχίσω να το σκέφτομαι πιο σοβαρά. Με εξέπληξε γιατί τότε είχα μόλις μπει στα 30, εργαζόμουν, ταξίδευα, μάθαινα, μεγάλωνα ακόμη. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι ο χρόνος που περνά είναι ένα “θέμα” μέχρι εκείνη τη στιγμή» είπε η ίδια.

Η ίδια μάλιστα αποκάλυψε στην MailOnline ότι την εφαρμογή κατεβάζουν μέχρι και άντρες.