Όλοι μας βλέπουμε όνειρα κατά τη διάρκεια του νυχτερινού μας ύπνου και όχι μόνο. Μάλιστα υπάρχουν φορές που τα νιώθουμε τόσο ζωντανά και όταν ξυπνάμε το σώμα έχει αντιδράσει, ήδη.

Ούτως ή άλλως το σώμα ακολουθεί τον εγκέφαλο σε κάθε ερέθισμα και αυτό συμβαίνει ακόμα πιο έντονα κατά τη διάρκεια, που βλέπουμε όνειρα γιατί αναδύονται όλα τα στοιχεία, από το υποσυνείδητο και το ασυνείδητο.

Ποιες είναι οι αλήθειες όμως που ισχύουν για τα όνειρα;

Όπως αναφέραμε εισαγωγικά, το σώμα μας αντιδράει σε κάθε σκέψη που δημιουργεί ο εγκέφαλος, πόσο μάλλον όταν οι σκέψεις γίνονται όνειρα, που δεν ελέγχονται.

Υπάρχουν άνθρωποι, που βλέπουν στα όνειρα τους έντονα χρώματα. Ακόμα δεν έχει εξηγηθεί, για την ορθότητα αυτού το γεγονότος. Σύμφωνα με έρευνες διαπιστώθηκε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων, βλέπει όνειρα τα οποία είναι χρωματιστά.

Σίγουρα μπορούμε να ελέγξουμε τα όνειρα μας και να επιλέγουμε τι να δούμε. Σκεφτείτε το γεγονός, όταν σας αγχώνει κάτι, σας “ακολουθεί” και στον ύπνο. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να ελέγξετε και τι ακριβώς θα δείτε. Είναι σαν να κάνετε zapping στο μυαλό σας. Βέβαια δεν είναι μια εύκολη διαδικασία.

Όταν κάποιος ροχαλίζει, όνειρα δεν βλέπει.

Τα όνειρα έχουν πηγή από τους αισθητηριακούς μας μηχανισμούς. Αυτό σημαίνει ότι το υποσυνείδητο, λαμβάνει στοιχεία, που το συνειδητό, δεν έχει καν αποκτήσει. Άρα μπορεί κάποια στιγμή να είδαμε κάτι, που δεν μας κέντρισε την περιέργεια, αλλά το μήνυμα να παρελήφθη από το υποσυνείδητο και έτσι να το δούμε στο όνειρο μας. Αυτό μπορεί να είναι ένα γεγονός, που συνέβη πριν πολλά χρόνια.

Γνωρίζετε ότι οι μεγάλες εφευρέσεις, ξεκίνησαν από ένα όνειρο; Ναι καλά διαβάσατε!

Ακόμα και οι τυφλοί ονειρεύονται. Είναι δυνατόν αυτό ιδίως αν τυφλώθηκαν μετά τη γέννηση τους. Αν είναι εκ γενετής τυφλοί τότε ονειρεύονται με βάση τα άλλα αισθητήρια όργανα του σώματος.