Ξέρουμε, βέβαια ότι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσουμε κάτι που επιθυμούμε είναι να το οραματιζόμαστε σαν να έχει ήδη γίνει. Ωστόσο, καμιά φορά δεν είναι… όπως το περιμέναμε.

Για παράδειγμα, θα θέλαμε μια καλύτερη εργασιακή θέση, οραματιζόμαστε τον εαυτό μας σ’ αυτήν και, ως εκ θαύματος, εκεί που ένα σωρό κόσμος απολύεται, εμάς μας δίνουν προαγωγή! Όμως αυτή συνοδεύεται από άγχος, παραπανίσια δουλεία χωρίς τις αντίστοιχες απολαβές, προβλήματα στην προσωπική ζωή…Και βγαίνουμε και αχάριστες.

Το κλειδί της επιτυχίας είναι άλλο, όπως πρεσβεύει ο διαλογισμός Σακάλπα, μια τεχνική από τα Ιμαλάια 5.000 ετών, την όποια υποστηρίζουν χιλιάδες κόσμος. Το θέμα είναι, λέει, να επικεντρωνόμαστε στα συναισθήματα και στην εσωτερική κατάσταση, γενικά, που θα μας προκαλέσει αυτό που ευχόμαστε, και όχι τόσο το ίδιο το γεγονός. Στο παράδειγμα μας, δηλαδή, αντί να τοποθετήσουμε το αίτημα μας στο «θέλω να πάρω προαγωγή», να λέμε «θέλω να έχω μια απασχόληση που να μου δίνει ευχαρίστηση, την ικανοποίηση ότι κάνω κάτι δημιουργικό, την αίσθηση της οικονομικής ασφάλειας». Και να είμαστε… ανοιχτοί.

Το αποτέλεσμα είναι να ζητήσουμε κάτι με πολύ θετική ενέργεια και αυτό τελικά, θα συμβεί. Όπως είπε και ο Πάολο Κοέλο στο βιβλίο του “Αλχημιστής”, όταν θέλουμε κάτι πάρα πολύ, το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να το έχουμε. Κάποιες φορές χρειάζεται να συνωμοτήσουμε και εμείς με αυτό, ‘Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Τελικά οι αρχαίοτεροι λαοί κάτι ήξεραν. Δεν συμφωνείτε;