Αρχές του χρόνου. Κάθε φορά το ίδιο δίλλημα…

Ένας στόχος για να χάσουμε κιλά, να αλλάξουμε συνήθειες, να ξεκινήσουμε γυμναστήριο κτλ. Το ανακοινώνουμε και σε όλο το περιβάλλον μας…!!!
Πολύ γνωστές εκφράσεις και τις ακούμε και από τους γύρω μας, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό αποτυγχάνει. Η αποτυχία αυτή οφείλετε στο γεγονός ότι δεν δεσμευόμαστε σοβαρά με κάποιο στόχο και ότι δεν υπάρχει ρεαλιστικότατα αυτού, που θέλουμε να πετύχουμε.

Ποιο κάτω σας δίνουμε 3 συμβουλές για το πώς να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας ξεκινώντας με μικρά βήματα.

Σκεφτείτε όλα σε θέλετε να κάνετε αυτή τη χρονιά και γράψτε τα, σε ένα τετράδιο. Καλό αυτό το τετράδιο να είναι μόνο δικό σας και να το έχετε μόνο για αυτό το σκοπό. Να γράφετε και να σβήνετε όλα αυτά, που έχετε στο νου σας. Οτιδήποτε αποκρυσταλλώνετε στο χαρτί είναι πολύ σημαντικό υλικό για την μετέπειτα μέθοδο.
Στη συνέχεια, μελετώντας αυτά που έχετε γράψει καλό είναι κάνετε ένα ξεκαθάρισμα και μια ιεράρχηση των στόχων, σύμφωνα με την σημαντικότητα τους, αλλά και το πόσο επείγον είναι. Το πώς θα χαρακτηρίσετε ένα στόχο εξαρτάται καθαρά από εσάς. Και καλό είναι, να ξεκινήσετε με τους επείγον και σημαντικούς. Ιδίως σε ότι αφορά το σώμα σας και την υγεία σας.

Στο τέλος θα πρέπει να εξωτερικεύσουμε όλη μας την μεθοδικότητα και να είμαστε ελαστικοί με αυτό που κάνουμε. Να γράψουμε σε ένα φύλλο χαρτί, το πώς θα πραγματοποιηθεί ο στόχος μας. Δηλαδή να δημιουργήσουμε έναν κανόνα, που θα ακολουθούμε καθημερινά και θα μας φέρει το ποθητό αποτέλεσμα. Σε αυτό το τελικό βήμα χρειάζεται να έχουμε αρκετή υπομονή και επιμονή.
Σας δώσαμε περιληπτικά τα τρία βασικά βήματα για να ξεκινήσετε την δίκη σας αλλαγή για την νέα χρονιά.

Καλή χρονιά να έχετε και επίσης ένα σώμα γεμάτο υγεία!

BeU.com.cy