Όλες θέλουμε ένα υγιέστατο δέρμα, αλλά καμία από εμάς δεν προσέχει ποτέ, τις βιταμίνες, που υπάρχουν στα  προϊόντα περιποίησης, που χρησιμοποιήσουμε. Η ενημέρωση θα σας βοηθήσει να έχετε μια καλύτερη φροντίδα του δέρματος.

Και τα φυσικά και τα οργανικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος ομορφιάς, περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμινών και αντιοξειδωτικών.

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά στα προϊόντα φροντίδας δέρματος. Eξαφανίζει τις  ρυτίδες και χρησιμοποιείται κυρίως σε αντιγηραντικές κρέμες. Χρησιμοποιείται επίσης, σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος για την ακμή και τη χρώση. Έτσι, αν χρειάζεστε οποιοδήποτε είδος της φροντίδας του δέρματος, βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει προϊόντα ομορφιάς περιέχουν ρετινόλη ή ρετινόλη Α, η οποία είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α.

Βιταμίνη Β

Η Βιταμίνη Β είναι μία από τις καλύτερες ουσίες. Γι ‘αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως όχι μόνο στα κορυφαία προϊόντα φροντίδας του δέρματος, αλλά και σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, σας προτείνουμε να απλώνετε το προϊόν με βιταμίνη Β. Η βιταμίνη Β βελτιώνει το δέρμα σας. Με τον τρόπο αυτό, στις περισσότερες περιπτώσεις (προϊόντα ομορφιάς), θα βρείτε τη χημική ονομασία της βιταμίνης. Στην περίπτωση αυτή, αισθανόμαστε την ανάγκη να γνωρίζετε και τις διάφορες μορφές της βιταμίνης. Για παράδειγμα: Β3 – γνωστό ως νιασίνη, Β5 – που είναι γνωστή ως παντοθενικό οξύ, Β7 – γνωστή και ως βιταμίνη H ή βιοτίνη.

Βιταμίνη C

Άλλο ένα θαύμα για την ομορφιά του δέρματος είναι η βιταμίνη C ή ασκορβικό οξύ. Χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος. Η βιταμίνη C λειτουργεί άψογα στην επούλωση του δέρματος από εγκαύματα από τον ήλιο και την πρόληψη του σκορβούτου. Η βιταμίνη C  «αναζωογονεί» τα κύτταρα του δέρματος, που χτίζουν τις ίνες του κολλαγόνου και έτσι να βοηθήσει να αποφευχθεί η διαδικασία γήρανσης του δέρματος.