Οι μαύροι κύκλοι είναι μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μεταξύ των γυναικών όλων των ηλικιών, ακόμη και για ορισμένους άνδρες.

Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια, συχνά μας προσθέτουν χρόνια, κάνοντάς μας να δείχνουμε μεγαλύτερες σε ηλικία.

Πολλές πιστεύουμε ότι η εμφάνιση των μαύρων κύκλων οφείλεται στην κούραση. Οι κυριότερες αιτίες των μαύρων κύκλων που αποτελούν και τον μεγαλύτερο εχθρό της ομορφιάς είναι οι εξής:

Βρείτε αν αντιμετωπίζετε προβλήματα αλλεργίας: Οι αλλεργίες αποτελούν την κυριότερη αιτία για την εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

Αφυδάτωση: Eφοδιάστε τον οργανισμό σας με άφθονα υγρά καθημερινά.

Γήρανση του δέρματος: Το δέρμα γίνεται πιο λεπτό με την αύξηση της ηλικίας.

Αϋπνία: Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες ημερησίως, μιας και οι λίγες ώρες ύπνου ενδέχεται να εντείνουν το πρόβλημα.

Διατροφή: H εμφάνιση των μαύρων κύκλων μπορεί να οφείλεται σε διατροφικές ελλείψεις, στο κάπνισμα και στην υπερβολική χρήση αλατιού.

Έκθεση στον ήλιο: Χρησιμοποιείτε αντηλιακό καθημερινά και ανεξαρτήτως καιρού.

Η beauty editor του ΒeU θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τους ανεπιθύμητους μαύρους κύκλους.
Θα χρειαστείτε: Ένα καλό κονσίλερ στην κατάλληλη απόχρωση. Χρησιμοποιήστε ένα κονσίλερ σε μορφή στικ για πιο εύκολη εφαρμογή όχι πολύ ανοιχτόχρωμο. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες είναι να διαλέγουν κονσίλερ πολύ πιο ανοιχτόχρωμο από ό,τι πρέπει τονίζοντας έτσι το πρόβλημα και δημιουργώντας μια αφύσικη όψη γύρω από τα μάτια. Αν οι κύκλοι σας είναι μπλε-μαύροι, προτιμήστε ένα σκούρο κιτρινωπό, αν είναι καφέ διαλέξτε ένα ροδακινί.

                                            beuconcelertricks                             beuconcelerdone
Βάλτε 3 «τελείες» κονσίλερ κάτω από τα μάτια σας. Ταμπονάρετε με τα δάχτυλα ώσπου να απλωθεί ομοιόμορφα. Συνεχίστε πάνω από το μάτι σε μία ευθεία ακριβώς κάτω από το φρύδι. Η πτυχή μεταξύ εσωτερικής γωνίας του ματιού και μύτης χρειάζεται επίσης κονσίλερ για να φωτιστεί.

Με τα ακροδάχτυλά σας απλώστε μικρή ποσότητα make up πάνω από το κονσίλερ κάτω από το μάτι για να ενωθεί σταδιακά το χρώμα και να μην φαίνεται έντονα η διαφορά. Τελειώστε με μια διάφανη πούδρα την οποία θα βάλετε γύρω από το μάτι για να σταθεροποιήσετε το αποτέλεσμα. Τέλος αποφύγετε την σκιά, και την μάσκαρα στο κάτω βλέφαρο γιατί τονίζουν τους μαύρους κύκλους.

Το αποτέλεσμα: Τα μάτια φωτίζονται, δείχνουν ξεκούραστα και οι μαύροι κύκλοι έχουν εξαφανιστεί.