Η κα. Ισμήνη μας παρουσιάζει πως με συστατικά από την κουζίνα μας μπορούμε να περιποιηθούμε τα μαλλία μας εν καιρό κρίσης.

Πατάτα

Βράστε μια ολόκληρη αξεφλούδιστη πατάτα στο νερό. Αφήστε το νερό να κρυώσει. Με ένα πινέλλο περάστε στα μαλλία το νερό. Αφήστε για περίπου μισή ώρα και ξεπλύνετε καλά. Για λάμψη στις φυσικές καστανές ανταύγειες!!!

Αυγά

Πάρτε ένα αυγό ωμό, κτυπήστε το καλά και απλώστε στις ρίζες και στο μήκος των μαλλιών.  Για λάμψη και για καταπολέμηση της πιτυρίδας!!!

Λεμόνι

Στύβετε μισό λεμόνι σε 1/4 λίτρου νερό. Μετά το λούσιμο, βρέχετε με το χυμό λεμονιού τα μαλλία σας και το αφήνετε να δράσει για 4 λεπτά. Μετά ξεπλύνετε πολύ καλά. Για λαμπερά μαλλιά!!!

homemade-hair-mask-ingredients

Καφές

Βράστε ένα δυνατό μαύρο καφέ (ελληνική ή espresso). Αφήστε να κρυώσει. Απλώστε σε στεγνά μαλλία και αφήστε για 30 λεπτά περίπου. Ξεπλύνετε καλά. Για λάμψη στα καστανά μαλλία και τόνωση στις φυσικές κόκκινες ανταύγειες.

Ασπράδι Αυγού

Χτυπάτε το ασπράδι ενός αυγού, μέχρι να γίνει αφρός και προσθέστε 5 κουταλιές γιαούρτι. Απλώστε στα μαλλιά και ξεπλύνετε μετά από 15 περίπου λεπτά. Μάσκα γεμάτη πρωτείνες!!!

Γάλα

Αναμείξτε ένα κουταλάκι γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι γάλα και κάντε μασάζ στα μαλλιά από τις ρίζες ώς τις άκρες. Αφήστε το για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σαμπουάν.