* ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ-Για όλες τις φάσεις

Υλικά:

  • χταπόδι (κατεψυγμένο 1 κιλό)
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας ξύδι
  • χαρτί ψησίματος
  • αλουμινόχαρτο

 Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C, πάνω- κάτω και αέρα.
  2. Τυλίγουμε το χταπόδι στο χαρτί, (αφού του έχουμε βάλει όλα τα μπαχαρικά μας και το λάδι μαζί με το ξυδάκι) και μετά στο αλουμινόχαρτο.
  3. Ψήνουμε για 1 ½ ώρα περίπου. Μόνο προσοχή όταν ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο, θα έχει πολύ ζουμί και πολύ ατμό.