* ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ-Για τη φάση 2

Υλικά:

  • 400γρ. σπανάκι (ή 4-5 ματσάκια σπανάκι)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • μισό ματσάκι άνιθο
  • 1 με 1 1/2 φλ. αλεύρι βρώμης
  • 200γρ. τυρί χαμηλών λιπαρών
  • 200γρ. γιαούρτι 0%
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • προαιρετικά λιγο σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε το σπανάκι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να μαραθεί, χωρίς προσθήκη νερού.
  2. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνιθο.
  3. Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ τα 2 αυγά, προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τον άνιθο και το τυρί κομμένο σε μικρά κυβάκια.
  5. Προσθέτουμε το μαραμένο σπανάκι αφού πρώτα το έχουμε στραγγίξει καλά να φύγουν τα υγρά.
  6. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά μας.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι μιας χρήσης ή σε ένα ταψάκι με λαδόκολα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 περίπου λεπτά ώσπου να ροδίσει.