* ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ-Για όλες τις φάσεις

Υλικά:

  • 4 κρεμμύδια μέτρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα ντομάτας
  • 1 κ. γλυκού ζαχαρίνη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο νερό για τηγάνισμα (2-3 κ. γλυκού)

 Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Tα βάζουμε στο μίξερ να τα ψιλοκόψουμε και όχι να τα αλέσουμε.
  2. Βάζουμε στο κατσαρολάκι 2-3 κ. γλυκού νερό και ρίχνουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, τη ζαχαρίνη και το αλατοπίπερο με τη ρίγανη.
  3. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο πολύ σιγανό και αφήνουμε τη σάλτσα να πιει σχεδόν όλα τα υγρά.
  4. Μόλις στεγνώσει σχετικά, την κλείνουμε και τη χρησιμοποιούμε όπου θέλουμε.