* Πανακότα-Για όλες τις φάσεις

Υλικά:

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 8 κ. σούπας ζαχαρίνη
  • 6 φύλλα ζελατίνη
  • ξύσμα από 1 λεμονί
Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ για 1- 2 λεπτά να μαλακώσει.
  2. Βάζουμε το γάλα, το ξύσμα και τη ζαχαρίνη σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράσει το γάλα και αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα.
  3. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, μέχρι να κρυώσει και επαναλαμβάνουμε ανά τακτά διαστήματα για να μη πιάσει κρούστα.
  4. Μόλις η κρέμα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τη μοιράζουμε σε μικρά μπολάκια ή μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.