* ΜΟΥΣΑΚΑΣ-Για την φάση 2

Υλικά:

  • 250 γρ. κιμά 
  • 3 μελιτζάνες 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κανέλα
  • 2-3 κ. γλυκού νερό
  • 4-5 φέτες τυρί  
  • λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε τον κιμά στο τηγάνι με τις λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε  2-3 κ. σούπας νερό και ανακατεύουμε.
  2. Τέλος ρίχνουμε την ντομάτα μας, τα μπαχαρικά και χαμηλώνουμε την φωτιά. Μετά από 5 λεπτά το αποσύρουμε από το μάτι. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες ρίχνουμε, 2-3 κ. γλυκού νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τις ανακατεύουμε.
  3. Στρώνουμε τις μισές στο ταψί, ρίχνουμε από πάνω τον κιμά  και ξανά μελιτζάνες και ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τέλος από πάνω τοποθετούμε τις φέτες τυριού. Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο ή σε γάστρα στους 200 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσει καλά η μελιτζάνα. Τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.