* ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ-Για όλες τις φάσεις

Υλικά:

  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 κ. γλυκού ξίδι
  • 2 κ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κ. σούπας λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Αφήστε τους 3 κρόκους αυγών σε θερμοκρασία περιβάλλοντος σ’ ένα μπολ. Μετά προσθέστε το ξίδι, το αλάτι, πιπέρι, ρίξτε λίγο λεπτοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά), την μουστάρδα και αφήστε το μίγμα για 5 λεπτά χωρίς να κουνηθεί.
  2. Ανακατέψτε απαλά με ένα κουταλάκι. Με 1 mixer χεριού, εξασφαλίστε ότι αγγίζει τον πάτο του μπολ και ανακατέψτε με κυκλικές κινήσεις προσθέτοντας λίγο λίγο το λάδι. Μετά από χτύπημα 1 λεπτού αυξήστε την ένταση και κάντε κινήσεις από ψηλά προς χαμηλά και προσθέστε λίγο λίγο το υπόλοιπο λαδάκι.
  3. Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να αποκτήσετε μια πηχτή μαγιονέζα.