* Κουνουπίδι ογκρατέν-Για τη φάση 2, μέρα λαχανικών

Υλικά:

  • 1 μικρό κουνουπίδι
  • 1 κρόκο αυγού
  • 4 ασπράδια
  • 2-3 φέτες τυρί
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κ. σούπας γιαούρτι
  • 3 φέτες γαλοπούλα (σε κομματάκια)
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό.
  2. Το στραγγίζουμε και το τοποθετούμε σε πυρέξ, και το πατάμε με ένα πυρούνι να “λιώσει” λίγο.
  3. Σε κούπα χτυπάμε, τα αυγά, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το πιπέρι, και τα κομματάκια γαλοπούλας!
  4. Περιχύνουμε το κουνουπίδι, τοποθετούμε τις φέτες τυρί από πάνω και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.