* ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΡΙ-ΠΙΡΙ-Για όλες τις φάσεις

Υλικά: 

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα ή 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • χυμό μισού λεμονιού
  • χυμό μισού λάιμ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. γλυκού τσίλι θρυμματισμένα
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη
  • ¼ φλ. ξίδι
  • θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Κάνουμε μια μαρινάδα με τη μίξη του τσίλι, σκόρδο, λεμόνι, πάπρικα, ρίγανη και το ξίδι σε ένα μπολ.
  2. Τοποθετήτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο στη μαρινάδα και εξασφαλίζουμε ότι κάθε κομμάτι είναι πλήρως επικαλυμμένο.
  3. Καλύπτουμε το μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.
  4. Αφαιρούμε τα κομμάτια από τη μαρινάδα και προσθέτουμε το θαλασσινό αλάτι και το φρέσκο πιπέρι μαύρο.
  5. Ψήνουμε σε Grill σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν καλά.
  6. Σερβίρουμε με γιαούρτι.