* ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ-Για την φάση 2, μέρα λαχανικών

Υλικά:

  • 100γρ. Τόφου
  • 1 ½ κ. σούπας fromage frais 0% ή γιαούρτι 0%
  • 1 κ. γλυκού Baking Powder (περιορισμένα)
  • 2 ασπράδια και 1 κρόκο (μπορεί να μην χρειάζεται)
  • 1 κ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 1/2 κ. γλυκού άρωμα πορτοκαλιού
  • 1 ½ κ. σούπας ζαχαρίνη ή όσο θέλετε ανάλογα το γούστο
  • λίγες σταγόνες λεμόνι
  • ½ κ. γλυκού χημική μαγιά
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 210 βαθμούς.
  2. Ανακατεύετε καλά σ’ ένα μπολ όλα τα υλικά, τα ρίχνετε σε μια φόρμα για κέικ, ψήνετε στους 210 βαθμούς για 60 λεπτά, στα μισά του ψησίματος σκεπάζετε μ’ ένα αλουμινόχαρτο, όταν ψηθεί, αφήνετε να κρυώσει μέσα στον φούρνο και δεν ανοίγετε την πόρτα.
  3. Το βγάζετε από την φόρμα και το αφήνετε κάπου δροσερά για 3 ώρες.