* ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ-Για όλες τις φάσεις

Υλικά:

Για το κεμπάπ

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • πάπρικα, πιπέρι, αλάτι, μπαχάρι, κύμινο
  • κόλιαντρο, μαϊντανό και σκόρδο σε σκόνη
  • γιαούρτι

Για τη σάλτσα:

  • 1 κονσέρβα ντομάτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι, κανέλα
  • 2 κ. σούπας λάδι
Για την πίτα:
  • 1 αυγό και 1 ασπράδι αυγού
  • 2 κ. σούπας βρώμη
  • 2 κ. σούπας γιαούρτι
  • 1 κ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κ. γλυκού baking powder
Εκτέλεση:
  1. Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά για τα κεμπάπ, πλάθετε σε μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάτε σε μικρές σούβλες ή σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια.
  2. Ψήνετε τα κεμπάπ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 περίπου λεπτά, σε θερμό αέρα ή στο γκριλ και τα γυρίζετε κάθε τόσο.
  3. Ετοιμάζετε την σάλτσα και την αφήνετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία να σιγοβράζει.
  4. Ετοιμάζετε τις πίτες με τον ίδιο τρόπο που φτιάχνουμε την ζύμη για την Dukan-ΠΙΤΣΑ.
  5. Τις ψήνετε σε θερμό αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά.
  6. Σερβίρετε βάζοντας σε ένα πιάτο την πίτα, από πάνω 3-4 κεμπάπ, μετά την σάλτσα και τέλος γιαούρτι στραγγιστό 0% και πασπαλίζετε με πάπρικα!