* Γάλα ζελέ με άρωμα τριαντάφυλλου-Για όλες τις φάσεις

Υλικά:

  • 5 φλ. γάλα
  • 2 ½ κ. σούπας ζελατίνη σε σκόνη
  • 1/3 φλ. ζαχαρίνη ή 3-4 κ. σούπας
  • 1 κ. γλυκού υγρή βανίλια
  • ½ κ. γλυκού ροδόνερο
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα ¾ από το γάλα, πασπαλίζουμε από πάνω τη ζελατίνα και την αφήνουμε να μουσκέψει. Ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μία κατσαρολίτσα μαζί με τη ζαχαρίνη, το ροδόνερο, τη βανίλια και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το μείγμα ζελατίνης, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζελατίνα.
  3. Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 4-6 ώρες. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.