* Αυγά με σπανάκι-Για τη φάση 2, μέρα λαχανικών

Υλικά:

  • 1/2 κιλό σπανάκι πλυμένο
  • 4 αυγά
  • λίγο γάλα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
Εκτέλεση:
  1. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο νερό, το σκόρδο και το σπανάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά με καπάκι μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Μόλις μαραθεί βγάζουμε το καπάκι.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα, αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε στο σπανάκι.
  3. Μαγειρεύουμε σκαλίζοντας με κουτάλα όπως κάνουμε στη στραπατσάδα, μέχρι να ψηθούν καλά τα αυγά. Σερβίρουμε αμέσως.
  4. Βάζουμε τυρί, αν θέλουμε προσθέτουμε φέτες ή κομματάκια γαλοπούλας ή κοτόπουλου.