* ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ “ΜΙΜΟΖΑ”-Για όλες τις φάσεις

Υλικά:

  • 5 αυγά σφικτά
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα (όχι πολύ καυτερή γιατί επισκιάζει τα άλλα υλικά)
  • 2 κ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κ. σούπας ξύδι
  • πιπέρι
  • 2-3 φέτες ζαμπόν (ή άλλο αλλαντικό π.χ. μπέικον)
  • πάπρικα

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα αυγά για να γίνουν σφικτά (τουλάχιστον 8 λεπτά), τα αφήνουμε να κρυώσουν, βγάζουμε το τσόφλι και τα κόβουμε κατά μήκος σαν δύο βαρκούλες.
  2. Βγάζουμε τον κρόκο και τον βάζουμε σε ένα μπολάκι. Ρίχνουμε μια κουταλιά ξύδι και μετά μία κουταλιά μουστάρδα και δύο μαγιονέζα (για να ξεκινήσουμε). Ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε αν είναι στη γεύση όπως το θέλουμε. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε ξύδι, μαγιονέζα και μουστάρδα.
  3. Όταν επιτύχουμε τη σύσταση που μας αρέσει τότε ρίχνουμε στη γέμιση πιπέρι και ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον (το μπέικον το έχουμε τσιγαρίσει σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και έχει ήδη κρυώσει). Την πάπρικα μπορούμε να τη ρίξουμε είτε μέσα στη γέμιση είτε να την πασπαλίσουμε στο τέλος πάνω από τα αυγά.
  4. Γεμίζουμε με τη γέμιση την κοιλότητα των ασπραδιών (εκεί που πριν υπήρχε ο κρόκος).
  5. Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα σερβίρουμε κρύα.