Υλικά:

  • 1 1/2 φλ. κόκκινες φακές
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 1/2 κ. σούπας σκόνη κάρι
  • 1 ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 λίτρο ζωμό από λαχανικά
  • αλάτι
  • 6 κ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα μαραίνετε σε μέτρια φωτιά για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτετε το κάρι και τα σοτάρετε όλα μαζί για 2 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  2. Προσθέτετε την ντομάτα, το ζωμό και τις φακές. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές (15 – 20 λεπτά συνήθως είναι αρκετά).
  3. Δοκιμάζετε κι αν χρειάζεται προσθέτετε αλάτι. Σερβίρετε με το γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.