Υλικά:

  • 600 γρ. πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 σέλινο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • μοσχοκάρυδο
  • κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο λάδι
  • 1/2 λίτρο νερό

Εκτέλεση:

  1. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά κομματιά.
  2. Τσιγαρίζετε στο λάδι για 5 με 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ρίχνετε τα μπαχαρικά και το ζωμό στο νερό.
  4. Βράζετε για 25 με 30 λεπτά.
  5. Τέλος προσθέτε την κρέμα γάλακτος.
  6. Χτυπάμε στο μίξερ και η σούπα μας είναι έτοιμη.