Υλικά:

  • 2 κ. γλυκού κακάο ή 3 ρόφημα σοκολάτας
  • 2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. εβαπορέ γάλα
  • 1/2 φλ. φρέσκο γάλα
  • λίγο νερό

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε ένα φλιτζάνι τη ζάχαρη με το κακάο, το ανακατεύουμε με λίγο νερό και το χτυπάμε καλά στη φραπεδιέρα.
  2. Βάζουμε και τα 2 γάλατα σε ένα μπρίκι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
  3. Μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε το κακάο με τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να πάρουν άλλη μια βράση.
  4. Ταυτόχρονα το ανακατεύουμε με ένα μιξεράκι χειρός ή μόλις βράσει το χτυπάμε στη φραπεδιέρια.