Υλικά:

  • 6 μεγάλα πράσα
  • 3 καρότα
  • 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψλοκομμένα
  • 3-4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό
  • λίγο άνηθο
  • 2/3 φλυτζανιού τσαγιού ρύζι
  • 3/4 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμό απο 1-2 λεμόνια
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πράσα και τα καρότα. Τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το πράσο, τα καρότα, τα κρεμμύδια και το φρέσκο σέλινο. Τα αφήνουμε να σωταριστούν και να μαλακώσουν λίγο.
  3. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε νεράκι, να καλύπτει τα λαχανικά μας. Αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι και ζεστό νερό (περίπου 2 φλυτζάνια). Εξαρτάται και από το νερό που έχει μείνει απο την πρώτη βράση.
  5. Αφήνουμε να ψηθεί και το ρύζι, προσέχοντας πάντα να έχει νεράκι, για να μείνει το φαγητό ζουμερό.